Pripravuje sa nová koncepcia rozvoja školstva, kultúry a športu v meste Prešov

07.09.2009 Prešov

Na dnes (pondelok 7.9.2009) je zvolané prvé stretnutie záujemcov o tvorbu strategického plánu pre rozvoj športu, kultúry a školstva v Prešove na roky 2011-2015.
O 13.00 hod. sa v sále Čierneho orla začne úvodné pracovné rokovanie všetkých, čo sa chcú podieľať na tvorbe dokumentu, podľa ktorého sa budú športové a kultúrne aktivity rozvíjať v najbližších rokoch.

„Príprava plánov je tvorivý proces, ktorý si vyžaduje zapojenie čo najširšieho okruhu občanov s potrebnými vedomosťami, skúsenosťami, ale aj rozdielnymi pohľadmi na budúcnosť Prešova, “ uviedla Kvetoslava Komanická, vedúca odboru školstva, kultúry a športu MsÚ v Prešove. „Verím, že pre všetkých poskytovateľov ale aj užívateľov kultúrnych a športových služieb, organizátorov spoločenských podujatí, či tých, ktorí majú čokoľvek spoločné s odborom školstva, je dôležité, akým smerom sa v tejto oblasti bude naše mesto uberať. Som presvedčená, že bude nesmiernym prínosom účasť každého jedného dobrovoľníka, ktorý sa do tvorby tohto strategického dokumentu zapojí. “
Tvorba dokumentu by mala trvať niekoľko mesiacov. Pracovať sa bude v menších skupinách, ktoré bude facilitovať odborník zodpovedný za finálny výstup celej tvorby. Podobným spôsobom sa postupovalo v minulom roku pri tvorbe Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Prešov. 10-mesačná tvorba v pracovných skupinách bola úspešne zavŕšená zviazaním niekoľkostostranového dokumentu, ktorý obsahoval konkrétne postupy, projekty a ich časový harmonogram. Prvé projekty a dohodnutý spôsob spolupráce sa podľa vedúceho odboru už aj začal napĺňať, Kvetoslava Komanická preto verí, že podobne bude tomu i v prípade školstva, kultúry a športu.
Príprava koncepcie školstva, kultúry a športu je súčasťou projektu „Spolupráca, kľúč k úspechu“, ktorý sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia.
Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región